2015.09.18. 23:40, Fanni
2015. szeptember 12.
A saját diétámmal nagyon szigorú vagyok. Csak kiváló minőségű, tápláló és változatos ételeket szeretek enni. Szeretek magamnak főzni, mert csak így tudom biztosan, hogy mit vette a számba. Plusz figyelmet fordítok arra, hogy a diétám biztosan széleskörű legyen.
Volt, hogy egész héten ugyanazt a tonhalsalátát készítettem, mert jó ízű volt, gyorsan és egyszerűen el lehetett készíteni. Most új dolgokat akarok kipróbálni és még egy szakácskönyvet is rendeltem. Talán én is olyan anyukává válok, akinek a háza frissen sült kalácstól illatozik mindig J
Robin diétája még fontosabb az enyémnél is. Mindig saját készítésű és változatos ételeket eszik. Mindig megtervezem az étkezéseit még az előző héten, hogy biztos mindig valami más legyen terítéken. Úgy gondolom, jó dolog, ha különböző ízű és textúrájú ételekkel ismertetjük meg a kicsiket már egészen kicsi korában. Változatos ételekkel elkerülhetjük a finnyáskodást a későbbiekben. Legalábbis remélem. Azt akarom, hogy a gyermekem korán hozzászokjon az egészséges étrendhez.
Robin dadusa nagyon jó szakács és mindig talál új recepteket, amiket kipróbálhatunk. Sok ötletet kaptam Annabel Karmel: Babaétrend (Baby and Toddler Meal Planner) könyvéből. Ezt a könyvet csak ajánlani tudom, ha ez a téma érint téged. A remek receptek mellett, a könyv tippeket is ad, hogy tervezzük meg ételeket és hogyan spóroljunk időt egyszerre.
Itt van néhány finom recept Robin ételeiből.
Csirke és paradicsom
- 2 teás kanál olívaolaj
- ½ apróra vágott kis vöröshagyma
- 1 kicsi fokhagyma
- 75 g darabokra szelt csirkemell
- 150 g szeletelt édesburgonya
- 3 aszalt, szeletelt sárgabarack
- 150 ml paradicsomlé (passata)
- 150 ml tyúkhúsleves alap
5 percig pirítsd a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát. Add hozzá a csirkét és 2-3 percig pirítsd össze. Add hozzá az édesburgonyát, a sárgabarackot, a paradicsomlevet és a tyúkhúsleves alapot. Forrald össze és párold 15 percig.
Aranyos lencsék
- ½ vöröshagyma, pucolva és apróra vágva
- 100 g répa, apróra vágva
- 15 g zeller, apróra vágva
- 50 g vörös lencse
- 200 g szeletelt édesburgonya
- 400 ml zöldség alaplé
Pirítsd össze a vöröshagymát, a répát és a zellert. Add hozzá a lencsét, az édesburgonyát és a zöldség alaplevet. Párold 20 percig.
Az első hal currym
- 115 g fehér halfilé
- 150 g babatej
- 1 citromfű szál (válaszható)
- 25 g rizs
- 2 brokkoli fej
- 1 teás kanál enyhe curry por
- 2 evőkanál kókusztej
Főzd meg a halat a babatejben (és a citromfű szálat) 12 percig. Főzd meg a rizst a dobozon látható leírás szerint. Főzd meg a brokkolikat. Szűrd le a rizst, add hozzá a brokkolit, a curry port és a kókusztejet. Keverd lassú tűzön, amíg össze nem ér. Turmixold vagy törd össze.
Lazac és répa
- 150 ml zöldség alaplé
- 1 kicsi burgonya, pucolva és kockára vágva
- 1 kicsi répa, pucolva és kockára vágva
- 100 g lazac, a bőrt eltávolítva és 1 cm-es kockára vágva
- 2 evőkanál fagyasztott borsó
- 30 reszelt cheddar sajt
- 1-2 esőkanál tej
Főzd meg a burgonyát és a répát 6 percig. Add hozzá a lazacot és 3-4 percig főzd benne. Add hozzá a sajtot és a tejet. Turmixold vagy törd össze.